Anna hiuksillesi uusi alku uuden vuoden kunniaksi

Anna hiuksillesi uusi alku uuden vuoden kunniaksi

Hiusten kasvu koostuu monesta yhteistekijästä. Ihmisen geenit ovat suuressa roolissa hiusten määrän, laadun ja värin suhteen. Ne määräävät myös mm. hiusten kasvuiän eli pituuden: mitä lyhyempi kasvuikä on, sitä lyhyemmäksi myös hiukset jäävät kasvatusajasta huolimatta. Hiusten kasvuun vaikuttavat myös elintavat, ikä sekä erityisesti naisilla hormonit.

Hyvä uutinen kauniiden kutrien suhteen on kuitenkin se, että voit myös vaikuttaa elintavoilla ja ravinnolla hiusten kasvuolosuhteisiin!

Hiusten kasvua heikentävät tekijät

Hiukset ovat elimistön tärkeyshierarkian loppupäässä sen suhteen, mihin ravinto ja energia ohjataan. Mikäli elimistössä on siis puutetta esim. ravinnon tai stressin takia, näkyy se usein nopeasti hiuksissa. Näin ollen hiusten laatu kertokin yleensä hyvin, miten niiden kantaja voi. Terveet hiukset ovat merkki siitä, että elimistöllä on varaa ravita niitä.

Hiusten terveyden kannalta etenkin hiusjuurten hyvinvointi on tärkeää. Hius kasvaa 2–6 vuotta, joten hiusten hyvinvoinnista huolehtimisen tulee olla pitkäjänteistä. Jos hius putoaa pois kesken kasvun, sen tilalle kasvaa uusi hius vasta, kun sykli on täynnä. Hiukset voivat myös katkeilla ja rakenne haurastua liian kuluttavan muotoilun tai muun käsittelyn kuten jatkuvan värjäyksen seurauksena.

Ravinnon vaikutus hiuksiin

Jotta hiukset voisivat hyvin, on tärkeää huolehtia, että koko keho saa monipuolisesti ja riittävästi ravinteita. Hiukset koostuvat suurelta osin keratiinista, jonka muodostumiseen tarvitaan monien ravintoaineiden ohella erityisesti biotiinia, seleeniä ja sinkkiä. Nämä ravintoaineet edistävät tutkitusti hiusten pysymistä terveinä. Lisäksi hiuksissa on mm. kollageenia, jonka määrä vähenee elimistössä iän myötä.

Riittävien rakennuspalikoiden lisäksi myös hiusten juuret tarvitsevat erityishuomiota. Hiusjuurten tarkoitus on taata hiuksille riittävä ravinnon saanti verenkierron kautta. Voit tukea hiusjuurten terveyttä niin ikään riittävällä ravintoaineiden saannilla, syväpuhdistavilla shampoilla ja hiuspohjan hieronnalla.

Vahvista hiusten kasvua ja hiusjuurten terveyttä sisäisesti

Puhdas+ HAIR Booster on tehotuote hiusten hyvinvointiin ja kasvuun. Se sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän seitsemää hiusten hyvinvointia edistävää tehoravinnetta hyvin imeytyvässä muodossa. Sinkki, biotiini ja seleeni edistävät hiusten pysymistä normaaleina. Lisäksi tuote sisältää patentoitua bioaktiivista Peptan® kollageenia, l-metioniinia, l-kysteiiniä ja kuparia.

  • Sinkki edistää hiusten pysymistä normaaleina ja auttaa keratiinin muodostuksessa.
  • Biotiini edistää proteiinien aineenvaihduntaa hiusjuurissa, ravitsee hiusjuuria sekä vahvistaa kynsiä.
  • Seleeni edistää hiusten pysymistä normaaleina.
  • Kollageenin määrä elimistössä vaikuttaa hiusten rakenteeseen, vahvuuteen ja kiiltoon.
  • L-Metioniini on aminohappo, joka aktivoi keratiinisynteesiä ja auttaa biotiinin imeytymisessä.
  • L-kysteiini on aminohappo, joka vaikuttaa hiusten sisältämän keratiinin vahvuuteen.
  • Kupari tukee hiusten luonnollista pigmentoitumista.

(Kirjoittanut: Hanna Jormanainen)

Tutustu Puhdas+ Hair Boosteriin sekä muihin hiusten hyvinvointia tukeviin Puhdas+ tuotteisiin tästä: Puhdas+ tuotteet hiusten hyvinvointiin (sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.