Kärsitkö univaikeuksista? Syynä voi olla magnesiumin puute

Kärsitkö univaikeuksista? Syynä voi olla magnesiumin puute

Magnesium on mineraali, joka on keskeinen tekijä yli 300:ssa kehon eri toiminnossa. Magnesiumia on monissa tavallisissa ruoka-aineissa, kuten viljoissa, pähkinöissä, kalassa ja tummassa suklaassa.

Magnesiumin saanti ravinnosta on kuitenkin vähentynyt viimeisten vuosikymmenten aikana maatalouden tehotuotannon ja maaperän köyhtymisen takia. Arvioiden mukaan jopa 75% suomalaisista kärsii jonkinasteisesta magnesiumin vajauksesta.

Vaikka magnesiumin saanti on vähentynyt, sen tarve ei ole – todennäköisesti sen tarve on jopa kasvanut. Magnesiumia kuluu erityisen paljon stressaavissa elämäntilanteissa, paljon liikuntaa harrastavilla ja erilaisista suoliston imeytymishäiriöistä kärsivillä, kuten keliakiaa sairastavilla.

Jos ravinnosta saatavan magnesiumin määrä laskee liian alas, jossain kohtaa tulee taitekohta, jolloin keho ei enää toimi normaalisti. Alhaisia magnesiumtasoja on mitattu esimerkiksi verenpaineesta, luukadosta ja unettomuudesta kärsivillä.

Parempaa yöunta magnesiumilla

Uni on yksi kokonaisvaltaisimmin olotilaan vaikuttavista asioista – jokainen joskus unettomuudesta kärsinyt tietää tämän hyvin. Unettomuus voi olla nukahtamisvaikeuksia tai öistä heräilyä ja vaikeutta nukahtaa uudelleen.

Univaikeuksien taustalla voi magnesiumin puute. Vaikka magnesium auttaa solujen energian tuotannossa, sillä on silti myös unen laatua parantava vaikutus ja siksi magnesium kannattaa ottaa juuri iltaisin. Magnesium auttaa myös stressihormoni kortisolin poistumista kehosta, joka sekin osaltaan parantaa unta.

Jos aloitat magnesiumin käytön ravintolisänä, saatat kokea sen aluksi piristävänä, kun alhaiset tasot alkavat korjaantua. Silloin kannattaa ajoittaa ottaminen aikaisempaan ajankohtaan ja siirtää iltaan, sitä mukaa kun keho tottuu ja väsyttävä vaikutus tulee esiin.

Puhdas+ Quattro Magnesium – neljän magnesiumin voima

Suomessa valmistetut Puhdas+ Quattro Magnesium kapselit ja jauhe ovat markkinoiden monipuolisimmat ja tehokkaimmat magnesiumvalmisteet, koska ne sisältävät optimaalisen yhdistelmän neljää eri magnesiumin muotoa.

Puhdas+ Quattro magnesium kapselit sisältävät:

- Magnesiumtauraattia: magnesium on sitoutunut tauriini-aminohappoon. Tauriinista tiedetään olevan hyötyä maksalle ja hermostolle. Tauraatti on erityisen hellä vatsalle.
- Magnesiummalaattia: malaatti on treonaatin lisäksi ainoa magnesiumin muoto, jolla moni kokee olevan pientä piristävää vaikutusta.
- Magnesiumsitraattia: yleisesti käytetty magnesiumin muoto, joka toimii suurimmalla osalla ihmisistä. Hyvin imeytyvä magnesiumin muoto.
- Magnesiumhydroksidia: merivedestä eristetty, luonnollinen magnesiumin muoto

Puhdas+ Quattro magnesiumjauhe sisältää:

- Magnesiummalaattia: malaatti on magnesiumin muoto, jolla monet ovat kokeneet olevan pientä piristävää vaikutusta.
- Magnesiumtauraattia: magnesium on sitoutunut tauriini-aminohappoon. Tauriinista tiedetään olevan hyötyä maksalle ja hermostolle. Tauraatti on erityisen hellä vatsalle.
- Magnesiumglukonaattia: Magnesium on liitetty glukoosiin ja on hyvin imeytyvä muoto.
- Magnesiumbisglysinaattia: Bisglysinaatissa magnesium on sitoutunut aminohappo glysiiniin. Glysiiniä on esimerkiksi ruhon kaikissa niissä osissa, joita nykyään heitetään pois, kuten luissa, nivelissä, nahkoissa ja sisäelimissä. Erityisen hyödyllinen urheilijoille. Auttaa nukahtamaan.

Puhdas+ magnesiumtuotteet on valmistettu Suomessa ja niissä ei käytetä turhia lisäaineita.

Tutustu Puhdas+ tuotteisiin tästä: Puhdas+ (Sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.