Kauniin ihon salaisuus – Biotin Collagen Skin Beauty

Kauniin ihon salaisuus – Biotin Collagen Skin Beauty

Kiinteä ja hyvinvoiva iho

Ajan kulku tuo mukanaan muutoksia ihon rakenteeseen ja ulkonäköön. Esimerkiksi juonteet, kuivuus, ihon oheneminen ja pigmenttihäiriöt ovat tyypillisiä ikääntymisen merkkejä iholla. Niiden taustalla ovat pääasiassa muutokset hormonitoiminnassa sekä ihon kiinteyttä ja kosteutta ylläpitävien rakennusaineiden määrän luonnollinen väheneminen.

Kollageeni on ihon sidekudoskerroksessa esiintyvä proteiini, joka yhdessä elastiinin ja hyaluronihapon kanssa vastaa ihon kiinteyden, joustavuuden ja kosteuden ylläpitämisestä. Kollageenin merkitys ihon kiinteyttäjänä on merkittävä, sillä peräti 80 % ihon kuivapainosta on kollageenia. Jo 30 ikävuodesta alkaen ihon kollageenin muodostus ja määrä alkavat luonnostaan vähentyä, ja tämän jälkeen kollageenia menetetään vuosittain noin 1–2 %.

Hyaluronihappo on ihosolujen tuottama mukopolysakkaridi, joka sitoo vettä itseensä lisäten siten ihon kosteutta. Kuten kollageenin, myös hyaluronihapon määrä ihossa vähenee ikääntymisen myötä. Kollageenin ja hyaluronihapon menetys aiheuttaa luonnollisia muutoksia ihossa: iho ohenee, sen joustavuus, kiinteys ja kimmoisuus vähenevät, ilmestyy ryppyjä ja iho kuivuu helpommin.

Ravitse ihoa sisältäpäin

Kollageenin ja hyaluronihapon luonnollista vähenemistä voi tasapainottaa nauttimalla sisäisesti ihon kiinteyteen ja joustavuuteen tarvittavia ravintoaineita. Biotin Collagenin sisältämä, Verisol® P-kollageeni on kliinisesti tutkittua hydrolysoitua kollageenia, eli kollageenipeptidejä. Kollageenipeptidit ovat pieniä kollageeniproteiinien rakennusosia, jotka on pilkottu sian I tyypin kollageenista. Hydrolysoidun kollageenin etuna on sen tehokas imeytyminen: kollageenipeptidit pystyvät imeytymään elimistöön kokonaisina, toisin kuin suurikokoiset kollageenimolekyylit, jotka elimistön on hajotettava pääosin yksittäisiksi aminohapoiksi ennen imeytymistä. Elimistö siis käsittelee kokonaisia kollageenimolekyylejä kuin mitä tahansa muutakin proteiinia.

Verisol® P-kollageenin teho on todettu kahdessa kliinisessä tutkimuksessa. *Tutkimuksissa osoitettiin, että nautittaessa säännöllisesti 2,5 g Verisol® P-kollageenia päivässä neljän viikon ajan, ihon joustavuus lisääntyi ja kiinteytyi, sekä silmänympärysrypyt tasoittuivat. Kun tutkimuksissa Verisol® P-kollageenin käyttöä jatkettiin vielä toiset neljä viikkoa, ihon joustavuus lisääntyi edelleen ja ryppyjen syvyys tasoittui keskimäärin 20 %, parhaimmillaan 50 % alkutilanteeseen verrattuna. Muutokset olivat näkyvissä vielä neljä viikkoa kollageenin käytön lopettamisen jälkeenkin. Tutkittavat naiset olivat 35–65-vuotiaita. Kollageenin vaikutukset näkyivät selvimmin yli 50-vuotiaiden naisten ihossa. Verisol® P-kollageenin ihoa nuorentava ja kiinteyttävä vaikutus perustuu siihen, että Verisol® P-kollageenipeptidit lisäävät ihon omaa kollageeni- ja elastiinituotantoa.

Verisol® P-kollageenin lisäksi Biotin Collagenin ainesosiksi on valittu aktiiviaineita, jotka tehostavat kollageenin vaikutusta, tukevat ihon hyvinvointia ja edesauttavat ihoa pysymään kosteutettuna ja kiinteänä. Reilu määrä hyaluronihappoa auttaa tasapainottamaan ihon luonnollista hyaluronihapon menetystä ja kosteuttaa ihoa sisältäpäin. Biotiini auttaa ylläpitämään ihon hyvinvointia ja C-vitamiini edistää ihon omaa kollageenin muodostusta. Biotin Collagen tableteissa on lisäksi sinkkiä, joka myös auttaa ylläpitämään ihon hyvinvointia.

Biotin Collagen on Suomessa kehitetty ja valmistettu kotimainen Avainlippu-tuote!

Tutustu Biotin Collagen- tuotteisiin tästä: Vitabalans (sinunapteekki.fi)

 *Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral intake of special bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol 2014;27:113-119./Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S.Oral supplementation of specific collagen peptides has benecifial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol 2014;27:47-55

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.