Muista kollageeni erityisesti kesän jälkeen

Muista kollageeni erityisesti kesän jälkeen

Auringon UV-säteily on tupakoinnin ohella yksi ihoa eniten vanhentavista ja kollageenia haurastuttavista tekijöistä. Siksi erityisesti kesällä ja kesän jälkeen on tärkeää huolehtia riittävästä kollageenin saannista.

Kollageeni – ihoa nuorentava proteiini

Kollageeni muodostaa 30 % ihmisen elimistön proteiinista ja sitä löytyy ihosta, nivelistä, hampaista, luista, rustoista ja verisuonista. Kollageeni on ihon tärkein rakennusaine, koska se muodostaa 70% ihon proteiinista ja auttaa pitämään ihon sileänä ja kauniina.

Noin 25 vuoden jälkeen elimistö alkaa menettää kykynsä tuottaa uutta kollageenia, joka johtaa useisiin ikääntymisoireisiin, kuten esimerkiksi ihon rypyt, juonteet ja veltostunut iho. Kollageenin tuotanto loppuu kokonaan noin 40 ikävuoden paikkeilla.

Kollageenin määrä ihossa määrittelee sen, miten nuorelta se näyttää. Jos kollageenin määrä iholla on runsas, se näyttää nuoremmalta, kirkkaammalta ja kiinteämmältä. Jos ihon kollageenin määrä on vähäinen, iho näyttää epätasaiselta, kuivalta ja siinä näkyy selviä juonteita.

Kollageenivalmisteet korjaavat auringon aiheuttamia vaurioita

Altistuminen auringon UVA-säteille edesauttaa ihon kollageeni- ja elastiinisäikeiden vahingoittumista. Ajan myötä näiden säikeiden hajoaminen ilmenee ihossa veltostumisena ja ryppyjen muodostumisena. Lisäksi, mitä vähemmän ihossa on kollageenia, sitä suurempi riski on että iho palaa.

Sisäisesti nautittava kollageeni auttaa rakentamaan ja uudistamaan auringon UV-säteiden rasittamaa ihoa. Kollageeni myös kosteuttaa tehokkaasti ja nopeasti auringon kuivattamaa ihoa. Käyttämällä kollageenia sisältäviä tuotteita aktivoit samalla myös elimistösi omaa kollageenintuotantoa ja kollageenivarastojen säilymistä.

Kotimaiset ja puhtaat kollageenivalmisteet

Puhdas+ Kollageenit ovat kotimaisia ja puhtaita kollageenivalmisteita. Ne sisältävät bioaktiivista, tutkittua kollageenia.

Tutustu Puhdas+ tuotteisiin tästä: Puhdas+ tuotteet (Sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.