Onko Biomedin Nattokinaasi sinulle jo tuttu?

Onko Biomedin Nattokinaasi sinulle jo tuttu?

Mistä tunnistaa hyvän maitohappobakteerin? Luet nyt Onko Biomedin Nattokinaasi sinulle jo tuttu? 2 minuuttia Seuraava Tiesitkö nämä asiat C-vitamiinista?

Japanilaiset syövät Natto nimistä ruokaa etenkin aamupalana. Nattoa kulutetaan siellä huimat 236 000 tonnia vuodessa. Natto valmistetaan fermentoimalla keitettyjä soijapapuja Bacillus subtilis natto-bakteerin avulla. Papuja käytetään noin vuorokausi, kunnes niihin muodostuu tahmea ja venyvä pinnoite. Tahmea ”lima” sisältää erityisen paljon nattokinaasia joka on tehokas ruokaperäinen entsyymi. 

Tutkittu ja turvallinen entsyymi

Japanissa nattoa valmistetaan noin miljardi kiloa vuodessa. Japanilaisten pitkäikäisyys uskotaan osittain liittyvän natton nauttimiseen. Natto ruokana sisältää luonnostaan nattokinaasientsyymiä, mutta koska sen maku ei hivele kovinkaan monen tottumattoman makuhermoja, siitä on tehty myös ravintolisiä.

Ravintolisinä nattoa on käytetty kymmeniä vuosia eri puolilla maailmaa, mutta Euroopassa se sai vasta vuonna 2017 Euroopan Unionilta uuselintarvikehyväksynnän, jonka mukaan se on turvallinen tuote. Näissä turvallisuustutkimuksissa käytettiin Japanilaista NSK-SD entsyymiä joka on tutkittu ja hyväksytty eri maissa, joten kannattaa aina valita sellainen valmiste jossa käytetään tätä raaka-ainetta. Nattokinaasista on tehty lisäksi solumallitutkimuksia, eläintutkimuksia sekä ihmistutkimuksia. Tällä hetkellä niitä on yhteensä 62 kappaletta ja niistä 20 ovat kliinisiä tutkimuksia ihmisillä.

Miten Nattokinaasi NSK-SD vaikuttaa?

Nattokinaasi imeytyy hitaasti ja sen pitoisuus verenkierrossa nousee hallitun tasaisesti. Se on havaittavissa verenkierrossa heti nauttimisen jälkeen, mutta suurimmillaan pitoisuus on noin 13 tuntia annoksen syömisen jälkeen. Tästä syystä yksi annos päivässä riittää. Nattokinaasi tukee verenkiertoelimistön toimintaa useilla eri tavoilla. Nattokinaasi on turvallinen ruokaperäinen entsyymi joka ei toimi liian tehokkaasti, vaan elimistö säätelee sen käyttöä tarpeen mukaan. Ainetta voisi verrata suosittuun serrapeptasiin mutta vaikutuksiltaan se on tehokkaampi nimenomaan verenkiertoelimistössä.

Tutustu Biomedin Nattokinaasiin ja muihin Biomedin tuotteisiin tästä: Biomed (sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.