Vitabalans Lady – Vaali sisäistä kauneuttasi

Vitabalans Lady – Vaali sisäistä kauneuttasi

Tunnistatko bakteerivaginoosin?

Emättimen terveen mikrobiomin pääasiallisina asukkeina ovat erilaiset maitohappobakteerit. Maitohappobakteerit tuottavat maitohappoa, joka pitää emättimen pH:n luontaisesti happamana. Hapan ympäristö emättimessä hillitsee haitallisten mikrobien kasvua.

Bakteerivaginoosi on yksi yleisimmistä emätinvaivoista hedelmällisessä iässä olevilla naisilla. Bakteerivaginoosille on ominaista muutokset emättimen mikrobiomissa; maitohappobakteerien määrä vähenee ja hyvin moninainen joukko erilaisia anaerobisia (hapettomissa olosuhteissa viihtyviä) bakteereita valtaa alaa, jolloin emättimen bakteerimäärä nousee reilusti.

Emättimen bakteeritasapainon häiriöille altistavat muun muassa liiallinen intiimihygienia, kuukautiset, vaihdevuodet ja sukupuolikontaktit, kun emättimen pH nousee tai maitohappobakteerien määrä vähenee.

Bakteerivaginoosin tyypillisimmät oireet ovat:

  • Lisääntynyt tasainen, ohut, epämiellyttävän hajuinen ja väriltään harmahtavan valkoinen valkovuoto
  • Lievä kirvely ja kutina

Gynolacta- bakteerivaginoosin hoitoon ja ennaltaehkäisyyn

Gynolacta -emätintabletit sisältävät vaikuttavana aineena 50 mg/tabletti luonnollista maitohappoa. Maitohappoa sisältävä paikallisvalmiste ylläpitää ja palauttaa emättimen luontaisen happamuuden. Maitohapon ansiosta emättimen bakteerikasvusto palautuu normaaliksi, jolloin bakteerivaginoosin oireet häviävät.

Käyttöohje ja annostus bakteerivaginoosin hoitoon:

  • 1 emätintabletti sormin syvälle emättimeen iltaisin ennen nukkumaanmenoa 7 vrk:n ajan.

Jos bakteerivaginoosin oireita esiintyy ensimmäistä kertaa, ne ovat epätyypillisiä tai eivät helpota itsehoitovalmisteilla, on lääkärin konsultaatiossa tärkeää käydä. Lääkärissä on syytä käydä myös, jos oireita esiintyy raskauden aikana. Gynolacta-paikallisvalmiste on turvallinen käyttää myös raskauden ja imetyksen aikana.

Miten bakteerivaginoosin uusiutumista voidaan ennaltaehkäistä?

Gynolacta -emätintabletteja voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi, jos bakteerivaginoosi toistuu herkästi. Jopa 69 % bakteerivaginoosista uusiutuu 12 kuukauden kuluessa hoidosta. Bakteerivaginoosin ennaltaehkäisyssä Gynolacta -paikallisvalmisteen käyttö palauttaa emättimen pH-tasapainon esimerkiksi kuukautisten, yhdynnän tai hiivatulehdushoidon jälkeen käytettynä.

Käyttöohje ja annostus bakteerivaginoosin ennaltaehkäisyyn:

  • 1 emätintabletti sormin syvälle emättimeen iltaisin ennen nukkumaanmenoa 3 vrk:n ajan.

 Ajankohtaiset Vitabalans Lady- tuotesarjan tuotteet; 

  • Cranberry Strong - Karpalon tehoaineet, maitohappobakteerit ja C-vitamiini samassa kapselissa
  • Gynolacta – bakteerivaginoosin hoitoon ja ennaltaehkäisyyn

Tutustu kaikkiin Vitabalanssin tuotteisiin linkistä:
https://www.sinunapteekki.fi/collections/vitabalans

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.