Ubikinoni – välttämätön aine kehon energiantuotannossa

Ubikinoni – välttämätön aine kehon energiantuotannossa

Ubikinoni on erinomainen ravintolisä jokaisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneen ravintolisävalikoimaan. Mutta mikä on ubikinoni ja mikä on sen rooli elimistömme toiminnassa?

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on rasvaliukoinen vitamiininkaltainen yhdiste, joka osallistuu solujen energiantuotantoon. Ubikinonia tarvitaan erityisesti elimissä, jotka vaativat paljon energiaa: sydämessä, lihaksissa, maksassa ja munuaisissa.

Elimistön ubikinonituotanto on huipussaan noin 20-vuotiaana, jonka jälkeen se alkaa hiipua. Ikääntyminen ja esimerkiksi jotkin lääkkeet voivat vähentää ubikinonin määrä elimistössä.

Myös pitkittynyt stressi ja kova treenaaminen voivat tyhjentää kehon ubikinonivarastoja. Mikäli solujen energiantuotanto ei toimi kuten pitäisi, ei energiaa synny riittävästi kehon käytettäväksi.

Ubikinonia voisi verrata moottoriöljyksi, jota moottori – tässä tapauksessa ihmiskeho ja vielä tarkemmin solujen mitokondriot – tarvitsevat. Solujen mitokondriot ovat energiapesäkkeitä, joiden työ on muuttaa syömämme ruuan energia adenosiinitrifosfaatiksi eli ATP-energiaksi, jota lihakset ja elimet voivat hyödyntää.

Puhdistamon Vahva Q10 – nimensä mukaisesti vahva!

Puhdistamon uutuustuote Vahva Q10 eroaa edukseen kahdessa asiassa: sen ubikinoni on liuenneena ekstra-neitsytoliiviöljyssä ja pakattu valolta suojaavaan, mustaan kapseliin.

Q10 on erittäin herkkä valolle, jonka vuoksi kapselin kuori on värjätty luontaisen lääkehiilen avulla mustaksi. Ubikinoni on kapselin sisällä täysin liuenneena korkealaatuisessa ekstra-neitsytoliiviöljyssä, mikä tukee tuotteen erinomaista imeytymistä.

Yksi Puhdistamon Vahva Q10 -pehmytgelatiinikapseli sisältää 150 mg luonnollista fermentoitua ubikinonia ja 15 mg C-vitamiinia, joka edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa ja solujen suojaamista hapettumisstressiltä sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Puhdistamon ravintolisille tyypillisesti Vahva Q10 ei sisällä täyteaineita tai turhia lisäaineita.

Tutustu Puhdistamon uutuustuotteeseen: Vahva Q10 -ravintolisään!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.