3 tärkeää ravintoainetta liikkumisen tueksi

3 tärkeää ravintoainetta liikkumisen tueksi

Mikä on ketogeeninen ruokavalio? Luet nyt 3 tärkeää ravintoainetta liikkumisen tueksi 2 minuuttia Seuraava Yogi Tea herättele aistejasi !

Liikkuminen antaa iloa ja energiaa elämään. Hyvä kunnon ylläpitäminen on tärkeää läpi elämän. Ulkoilu luonnossa läheisten tai lemmikin kanssa tuo hyvää fiilistä. Arjessa kannattaa muistaa hyötyliikunta, sen voi toteuttaa vaikka kävelemällä kauppa- tai työmatkat. Terveellisiin elämäntapoihin ja ravintoon kannattaa kiinnittää huomiota. Tässä mainittuna kolme tärkeää ravintoainetta liikkumisen tueksi.

1. Kollageeni:

Kollageenia esiintyy ihossa, limakalvoilla, jänteissä, rustoissa ja luustossa. Sillä on erinomainen joustavuus ja vetolujuus.

Kollageenin tuotanto alkaa vähenemään hiljalleen 25 ikävuoden jälkeen. Keski-iässä sen tuotanto on vähentynyt jo merkittävästi. Kollageenin tuotannon laskun huomaa mm. veltostuvasta ihosta.

Vaikka käytämmekin lihaa ja kalaa ruokavaliossamme niissä usein hyödynnetään se osuus, jossa ei ole paljoa jäljellä kollageenia. Ennen ravintomme oli monipuolisempaa, jolloin käytettiin myös kalan nahka ja eläimen rustot, joissa on merkittäviä määriä kollageenia. Nykyinen ravitsemuksemme ei ole riittävää kollageenin suhteen. Aktiivinen liikkuminen asettaakin melkoiset vaatimukset keholle.

Tästä linkistä löydät Kollageeni ravintolisiä tukemaan päivittäistä kollageenin saantia:

https://www.sinunapteekki.fi/collections/kollageeni 

 

2. C-vitamiini

C-vitamiini on liikkujan tärkein vesiliukoinen vitamiini. Se auttaa pysymään vahvoina ja kestävinä. Se on myös tärkeä antioksidantti ja se vähentää elimistölle haitallista hapetusmistressiä. Liikunta siis lisää C-vitamiinin tarvetta, koska emme kykene itse muodostamaan c-vitamiinia. Siksi C-vitamiinin saanti on täysin ulkoisen saannin varassa. Liikunta on terveellistä, mutta se on kuitenkin jonkinlainen ”stressi eli rasitus keholle. C-vitamiini yhdistetään terveeseen stressivasteeseen, siksi se on tärkeä ravintolisä liikkujalle.

Tästä linkistä löydät C-vitamiini ravintolisiä liikkumisen tueksi:

 https://www.sinunapteekki.fi/collections/c-vitamiinit

 

3. Magnesium:

Magnesium on kehon tärkein ja välttämättömin kivennäisaine. Se on osallisena entsyymien toiminnassa. Entsyymit taas puolestaan muuttavat aineita toisiksi aineiksi, hajottavat ja rakentavat niitä.

Magnesiumin puutteesta kärsivät voivat kokea lihaskramppeja. Magnesium on myös elektrolyytti, joka on tärkeää lihassoluille ja niiden supistumiselle ja rentoutumiselle.

Magnesium on tärkeä myös sydämen normaalille sähköiselle toiminnalle. Magnesiumin puute saattaa altistaa rytmihäiriöille. Lisäksi luusto tarvitsee sitä pysyäkseen vahvana ja terveenä.

Tämän vuoksi magnesium riittävä saanti on liikkujalle tärkeää.

Tästä linkistä löydät magnesium ravintolisät liikkumisen tueksi:

https://www.sinunapteekki.fi/collections/magnesium

 

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.