Biohakkerin vinkit ravintolisien imeytymisen optimointiin

Biohakkerin vinkit ravintolisien imeytymisen optimointiin

Tämän jutun neuvojen avulla saat ravintolisistä parhaat hyödyt irti. Asiantuntijana toimii tietokirjailija ja biohakkeri Olli Sovijärvi.

Biohakkerointi on suorituskyvyn, hyvinvoinnin ja terveyden optimointia. Näkökulma on vahvasti terveyden ylläpitämisessä. Biohakkerit pyrkivät optimoimaan ravintolisien käyttöä ja niiden imeytymistä. On selvää, että hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.
Biohakkerin käsikirjan pääkirjoittajakin tunnetun Sovijärven mukaan “olet mitä syöt” -lausahdus olisikin korkea aika päivittää muotoon “olet mitä imeytät” — oli kyse sitten ravintolisästä tai ruoan ravintoaineista.

- Ihminen voi näennäisesti nauttia vaikka mitä hyvää, mutta jos ravintoaineet eivät imeydy esimerkiksi suoliston huonon kunnon vuoksi tai heikkolaatuisesta ravinnosta tai ravintolisästä johtuen, eivät ravintoaineet pääse vaikuttamaan elimistössä. Tämän vuoksi imeytymisestä huolehtiminen on tärkeää ja ravintolisien hyödynnettävyydestä kannattaa olla kiinnostunut.

Mittaamalla se selviää!

Olli Sovijärven mukaan oikea annostus on kaiken A ja O: aina enemmän ei ole välttämättä parempi

- On tärkeää olla selvillä siitä, mikä annostus johtaa hyvään imeytymiseen, Sovijärvi toteaa.

Samaan hengenvetoon hän kehottaa mittauttamaan ravintotekijät:

- Mittaaminen on lähtökohta oikeiden ravintolisien ja tarvittavien annostusten hahmottamiselle — muuten homma menee hakuammunnaksi.

Stressi hallintaan!

Liiallinen stressi nakertaa hyvinvointiamme todella monelta kantilta: se vaikeuttaa nukahtamista, heikentää unenlaatua, saa pinnan kiristymään, mielen matalaksi ja väsymyksen puskemaan päälle. Liiallinen stressi voi vaikuttaa myös suoliston kuntoon ja sitä kautta vaikeuttaa ravintoaineiden imeytymistä.

Kun altistumme liialliselle stressille, myös stressihormoniksikin kutsutun kortisolin tuotanto elimistössä häiriintyy. Harmonia KSM66-ashwagandhanjuuriuute on tehokas apu liialliseen stressiiin. Tutkimukset todistavat, että KSM66-ashwagandha parantaa kehon vastustuskykyä stressiin, auttaa kehoa käsittelemään stressiä ja toipumaan stressaavista tapahtumista. KSM66 auttaa myös rentoutumaan, nukahtamaan ja ylläpitämään tunne-elämän vakautta.

Ota ravintolisäsi bioaktiivisessa muodossa

Imeytymisen vaikuttavat myös ravintolisien eri muodot. Bioaktiiviset eli keholle suotuisassa ja helpommin hyödynnettävissä olevat muodot voivat imeytyä paremmin, kun kehon ei tarvitse muuttaa niitä muodosta toiseen.

Esimerkiksi Nordaidin B12-vitamiinisuihkeessa B12-vitamiini on aktiivisessa metyylikobalamiinimuodossa, jonka elimistö saa suoraan hyödynnettyä.

Ravintolisien käytön ja hyödyntämisen optimointi: liposomaalisen muodon salaisuus

Pitkän linjan biohakkeri Olli Sovijärvi korostaa, että ravintolisien hyödyntämisen osalta on olennaista ymmärtää, mitä ravintolisälle tapahtuu ohutsuolessa, josta sen pitäisi imeytyä verenkiertoon ja mitä sille tapahtuu verenkierrossa, josta ravintoaineiden pitäisi kulkeutua soluihin.

- Kaksoifosfolipidikerrokseen sidotuissa eli liposomaalisissa ravintolisissä ravintoaineiden kuljetus ja imeytyminen ja hyötykäyttö on merkittävästi parempaa. Tämä johtuu juuri siitä, että liposomaalisessa muodossa ravintoaineen toimitus on suojattu eivätkä mahahapot pääse tuhoamaan sitä, Sovijärvi kertoo.

Liposomaalisesta muodosta ollaankin biohakkeripiireissä erittäin kiinnostuneita juuri tämän vuoksi: liposomein suojattuna ravintolisä kulkeutuu perille ja pääsee vaikuttamaan juuri siellä missä pitääkin: kohdekudoksen soluissa. Siksi liposomimuodon hyödynnettävyys onkin ylivertainen.

Suusuihkeen muodossa ravintolisä imeytyy verenkiertoon suoraan suun limakalvojen kautta

Suoliston huono kunto ja muut moninaiset ruoansulatuselimistön ongelmat voivat heikentää merkittävästi ravintoaineiden hyödyntämistä. Ratkaisu imeytymishaasteisiin voi löytyä suuhun suihkautettavista ravintolisistä, jotka suun limakalvojen kautta imeytyvinä ohittavat kokonaan ruoansulatuselimistön. Näin ollen suoliston kunto ei vaikuta suusuihkemuotoisten ravintolisien imeytymiseen.

- Suusuihkeet ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi heille, joiden suolisto on huonossa kunnossa, Olli Sovijärvi neuvoo.

Esimerkiksi Nordaidin Rautasuihkeen avulla monet ihmiset ovat saaneet rauta-arvonsa kuntoon, vaikkei mikään muu aiemmin testattu ravintolisä olisi toiminut. Myös rautaa sisältävän ravintolisän tehon saa luotettavasti selville mittauttamalla veriarvonsa.

Ravintolisien imeytymisen optimointi — huomioi nämä asiat:

Ravintolisien imeytymisessä on siis eroja. Tietokirjailija & biohakkeri Olli Sovijärvi kannustaa huomioimaan ainakin nämä asiat ravintolisää valitessa:

- Onko ravintolisä bioaktiivisessa muodossa? Suosi bioaktiivista muotoa.
- Suosi liposomaalista muotoa hyödynnettävyyden optimoimiseksi.
- Panosta laadukkaisiin, tutkittuihin ja sertifioituihin ravintolisiin.
- Panosta ravintolisiin, joista on saatu runsaasti hyvää käyttökokemusta.

Ravintolisien imeytymisestä on siis syytä olla kiinnostunut. Mittaamalla ja kokeilemalla selviää, toimiiko ravintolisä oikeasti omalla kohdalla.

Parempi imeytyvyys: enemmän hyötyä

Virolaisen Nordaidin liposomaalinen C-vitamiini ja suun limakalvojen kautta imeytyvät suihkeet ovat erinomainen vaihtoehto sekä biohakkeritason optimoijille että kaikille muillekin ylivertaisesta imeytyvyydestä kiinnostuneille. Testaa ja totea teho ihan itse!

Tutustu tästä Nordaid tuotteisiin: Nordaid (sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.