Mies – onko puhti poissa? Saatat kärsiä alentuneesta testosteronitasosta. Näin voit torjua ikäviä vaikutuksia

Mies – onko puhti poissa? Saatat kärsiä alentuneesta testosteronitasosta. Näin voit torjua ikäviä vaikutuksia

Eteeriset öljyt joulun aikaan: Luonnollista hyvinvointia ja tunnelmaa Luet nyt Mies – onko puhti poissa? Saatat kärsiä alentuneesta testosteronitasosta. Näin voit torjua ikäviä vaikutuksia 2 minuuttia Seuraava Biohakkerin vinkit ravintolisien imeytymisen optimointiin

Mieshormonin määrä elimistössä alkaa laskea jo noin 35 ikävuoden jälkeen. Moni mies ei silti osaa yhdistää testosteronitason laskua ikäviin tuntemuksiinsa – ne laitetaan ehkä vain väsymyksen tai stressin piikkiin. Lue, mitkä voivat olla merkkejä mieshormonitason alentumisesta.

Testosteroni on miehen tärkein sukupuolihormoni, jota tarvitaan esimerkiksi lihasmassan ja luuston ylläpitoon, energisyyteen, seksuaalisuuteen sekä henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon. Sen taso alkaa kuitenkin laskea jo noin 35-vuotiaasta eteenpäin eli yllättävän varhain. 40-50-vuotiaalla miehellä testosteronin määrä on jo yleensä selvästi alhaisempi kuin parikymppisenä.

Testosteronilla laaja-alaiset vaikutukset miehen hyvinvoinnille

Naiset ovat yleensä tietoisempia hormonitasojen muutoksistaan, mutta miehet eivät usein osaa yhdistää ikäviä tuntemuksiaan testosteronitason laskuun. Uupunut ja vetämätön olo, heikentynyt unenlaatu ja stressinsietokyky, ärtyneisyys, seksuaalisen mielenkiinnon väheneminen, lihasvoiman heikentyminen ja keskivartalon tukevoituminen ovat tyypillisiä merkkejä testosteronitason laskusta. Alentuneen testosteronitason vaikutuksia voi kuitenkin tehokkaasti vähentää ja torjua seuraavilla keinoilla.

1. Liikunta ja painonhallinta

Ylipainoisilla miehillä testosteronitasot ovat yleensä alhaisemmat kuin normaalipainoisilla. Liikunta auttaa painonhallinnassa, mutta voi myös itsessään vaikuttaa testosteronin määrään. Erityisesti raskas lyhytkestoinen treeni, kuten intervalli- ja kuntosaliharjoittelu, vaikuttaa positiivisesti testosteronitasoon, joten kannattaa panostaa siihen.

2. Vältä sokeria ja alkoholia, syö hyviä rasvoja

Sokeripitoinen ja ns. höttöhiilihydraatteja sisältävä ruokavalio sekä runsas alkoholinkäyttö häiritsevät testosteronin tuotantoa. Riittävä hyvien rasvojen määrä ravinnossa on elimistön normaalille hormonitoiminnalle tärkeää. Rasvan laatuun tulee siis kiinnittää huomiota - hyvien eli pehmeiden rasvojen runsas saanti vaikuttaisi nostavan testosteronitasoa. Hyvien rasvojen lähteitä ovat muun muassa oliiviöljy, pähkinät ja rasvainen kala.

3. Tue elimistöäsi laadukkaalla ravintolisällä

Monen päivittäinen ruokavalio ei yllä ravitsemussuositusten tavoitteisiin. Kiire ja stressi verottavat voimia, eikä aikaa ja jaksamista jää kunnolliseen syömiseen ja liikuntaharrastuksiin. Tällöin ravintolisä voi olla erinomainen apu elintapamuutoksissa alkuun pääsemisessä ja myöhemmin niiden tukena.

Tolonen Superman sisältää huolellisesti laaditun, erittäin monipuolisen miehen hyvinvointia tukevan yhdistelmän ainesosia, jotka ylläpitävät normaalia testosteronitasoa, lisäävät energisyyttä ja antavat puhtia. Kun jaksaa paremmin, on helpompaa tehdä arjessa terveellisiä valintoja myös ruokailun ja liikunnan suhteen. Näin syntyy positiivinen kierre, joka yleisen elämänlaadun paranemisen lisäksi elvyttää ja ylläpitää normaalia testosteronin tuotantoa.

Tolonen Superman 60 tabl.

  • Parhaalla asiantuntemuksella miehille kehitetty erittäin monipuolinen ravintolisä
  • Sisältää Tribulus Terrestris- ja Muira Puama -uutteita, L-arginiinia ja guaranaa, jotka tehostavat toistensa vaikutusta
  • Sinkki edistää normaalia hedelmällisyyttä ja lisääntymistä sekä veren testosteronitasojen pysymistä normaalina. Seleeni edistää normaalia siittiöiden muodostusta
  • Kehitetty Suomessa

Tästä pääset tuotteeseen: Tolonen Superman+ 60 tabl. (sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.