Viisi vinkkiä, joilla saat raudan imeytymään

Viisi vinkkiä, joilla saat raudan imeytymään

NOBE - Pohjolan luonto osaksi ihonhoitoa Luet nyt Viisi vinkkiä, joilla saat raudan imeytymään 3 minuuttia Seuraava Kokemuksia curaMINista nivelvaivojen helpottajana

Rauta on välttämätön hivenaine, jonka puutteesta kärsii WHO:n mukaan noin 30 % maailman väestöstä. Vaikka rautaa saisikin ruoasta reippaasti, on sen imeytyminen usein haasteellista. Näillä vinkeillä saat raudan imeytymään!

Rautaa on ruoassa kahdessa muodossa: eläinperäisistä tuotteista saatavana hemirautana ja kasviperäisissä tuotteissa olevana nonhemirautana. Hyviä raudanlähteitä ovat eläinperäisistä ruoista esimerkiksi punainen liha, maksa, tonnikala, kananmuna ja kasvikunnan antimista esimerkiksi tofu, pähkinät, siemenet, nokkonen, linssit, pavut ja pinaatti. Kasviperäisistä tuotteista rauta imeytyy yleisesti ottaen heikommin kuin eläinperäisistä ruoista.

Raudanpuutteesta voi kärsiä monesta syystä: joskus ongelmana on liian vähäinen saanti, toisinaan heikko imeytyminen (esimerkiksi suolistohaasteiden vuoksi) ja joskus taas lisääntynyt raudantarve (esimerkiksi runsaiden kuukautisten, kuparikierukan, kovan fyysisen rasituksen, raskauden tai imetyksen vuoksi).

Miksi raudansaannista pitää huolehtia?

Rauta on elintärkeä hivenaine, joka osallistuu esimerkiksi immuunijärjestelmän toimintaan, energian tuotantoon ja hapenkuljetukseen. Raudanpuute voikin oireilla monin tavoin, esimerkiksi väsymyksenä, heikotuksena, huimauksena, kalpeutena, keskittymis- ja muistiongelmina, paleluna, hengenahdistuksena ja tykytyksinä.

Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tueksi

1) Nauti C-vitamiinia yhdessä raudan kanssa. C-vitamiini auttaa muuntamaan kasviperäisistä tuotteista saatavaa nonhemirautaa paremmin imeytyvään muotoon. Siksi C-vitamiini tehostaakin raudan imeytymistä.

2) Vältä raudan imeytymistä heikentäviä yhdisteitä. Monien kasvikunnan antimien ainesosat (esimerkiksi viljojen ja pähkinöiden fytaatit sekä pinaatin ja punajuurten oksalaatit) tuovat haasteita raudan imeytymiseen. Tämän vuoksi moni ottaakin rautapitoisen ravintolisänsä erillään muusta ruoasta. Haasteena on se, että tyhjempään vatsaan nautittuna, voi rautavalmiste aiheuttaa vatsanväänteitä.

3) Suosi valurautapannua kokatessasi. Vanhassa vara parempi: valurautapannusta voi vapautua ruokaan pieni määrä rautaa.

4) Vältä kahvin, teen, maitotuotteiden ja kalsiumia sisältävien ravintolisien käyttöä rautapitoista ruokaa syödessäsi. Nämä kaikki heikentävät raudan imeytymistä.

5) Unohda kikkailu ja valitse Nordaid -sarjan Rautasuihke, joka imeytyy suoraan suun limakalvoilta. Nordaid -rautasuihke on ylivertaisesti imeytyvä ja huippunäppärä valinta rauta-arvojen kohottamiseen. Koska Nordaidin Rautasuihke imeytyy suun limakalvoilta (eli sen imeytymisreitti on eri kuin ruoan tai esimerkiksi tabletti- tai kapselimuotoisten ravintolisien) eikä sitä käytettäessä tarvitse taktikoida kello kaulassa tai rajoittaa minkään ruoka-aineiden nauttimista.

Nordaid Rautasuihke on varma valinta: parempi imeytyminen, enemmän hyötyä!

Monet ravintolisät aiheuttavat vatsanväänteitä, jotka johtuvat usein puutteellisesta imeytymisestä. Imeytyvyydeltään ylivertainen, suuhun suihkittava Nordaidin Rautasuihke on vatsaystävällinen valinta, sillä se imeytyy suoraan suun limakalvolta suoraan verenkiertoon eikä se päädy lainkaan ruoansulatuselimistöä rasittamaan.

Vegaanisena, gluteenittomana, laktoosittomana ja lisäaineettomana Nordaid Rautasuihke sopii kaikille. Se on tehokas ja turvallinen valinta myös raskaus- ja imetysaikana käytettäväksi. Rautasuihke on myös kustannustehokas valinta - yksi suihkepullollinen riittää peräti sadan päivän ajan!

Testaa ja totea teho ihan itse ja osta Nordaid Rautasuihke omaksesi tästä: Nordaid Rauta Suihke - Rauta suusuihke 30 ml (sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.