Laktoferriini ja raudan imeytyminen

Laktoferriini ja raudan imeytyminen

Joko olet kuullut laktoferriinistä ja sen rauta-arvoja tasapainottavista ominaisuuksista? Mitä tämä ihme aine on ja mihin sen toiminta perustuu? Lue usein kysyttyjä kysymyksiä blogistamme.

Mitä laktoferriini on?

Laktoferriini on maidon glykoproteiini, jota on esimerkiksi lehmänmaidossa ja äidinmaidossa. Laktoferriini sitoo rautaa itseensä ja säätelee solunsisäistä rautatasapainoa. Se muistuttaa hyvin paljon yleisempää raudankuljetusproteiinia transferriiniä, mutta laktoferriini pystyy toimimaan paljon happamammissa olosuhteissa.

Vitatabs® Laktoferriini + C -ravintolisä sisältää maidosta prosessoitua laktoferriiniä, joka on valmistettu hellävaraisella uuttamismenetelmällä matalassa lämpötilassa. Patentoitu valmistusmenetelmä säilyttää ja takaa laktoferriinin puhtauden, luonnollisen ja vahingoittumattoman rakenteen sekä biologisen aktiivisuuden. Kapselit sisältävät laktoferriinin lisäksi raudan imeytymistä edistävää C-vitamiinia.

 
Mihin laktoferriinin toiminta perustuu?

Laktoferriini sitoo rautaa tehokkaasti sekä suolistossa että verenkierrossa. Laktoferriinille on oma kuljetin ohutsuolesta verenkiertoon, mikä tehostaa raudan imeytymistä. Sillä on oma reseptori suolistossa, jota kautta se imeytyy. Imeytyessään se vie raudan mukanaan. Laktoferriini säätelee solunsisäistä rautatasapainoa ehkäisten ylimääräisen raudan kertymistä soluihin. Laktoferriini auttaa rautaa jakautumaan oikein elimistössä ja siitä saattaa olla hyötyä henkilöille, joilla on varastoraudan vajausta tai joilla rautaa on liikaa.

Laktoferriinin sitoessa itseensä rautaa, vapaata rautaa löytyy verenkierrosta vähemmän. Vapaa rauta voi olla elimistössä vahingollisena happiradikaalina. Laktoferriini toimii siis myös antioksidanttina.

Laktoferriini vahvistaa kehon luontaisia puolustusmekanismeja. Se ravitsee ihoa sisältäpäin ja sopii siten erittäin hyvin ongelmaiholle edistämään ihon hyvinvointia. Laktoferriini on ravitsemuksellinen apu sekä nuorten että aikuisten finneihin ja muihin ihon epäpuhtauksiin, ihon punoitukseen ja rasvoittumiseen.

C-vitamiini tehostaa laktoferriinin vaikutuksia

C-vitamiini edistää tutkitusti raudan imeytymistä ja edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Sillä on vaikutusta myös kollageenin muodostumiseen sekä solujen suojaamiseen hapetusstressiltä.  C-vitamiini vähentää myös väsymystä ja uupumusta.


Voiko laktoferriinin kanssa nauttia yhtäaikaisesti rautavalmistetta?

Rautavalmisteen ja laktoferriinin voi nauttia samanaikaisesti. Se, kuinka nopeasti laktoferriini nostaa raudan tasoja seerumissa, on erittäin yksilöllistä. 

Mitä täytyy ottaa huomioon Vitatabs® Laktoferriini + C:tä nauttiessa?

Toisin kuin rautavalmisteet, laktoferriiniä voi nauttia mihin vuorokauden aikaan tahansa, eivätkä muut ravintoaineet vaikuta sen imeytymiseen heikentävästi. Maitoallergisten tulee olla varovaisia laktoferriinin käytön suhteen, mutta laktoosi-intolerantikot voivat tuotetta käyttää. Valmiste sopii myös raskaana oleville ja imettäville.

Vitatabs® Laktoferriini + C sopii:

  • Ferritiiniarvojen tueksi raudan imeytymistä edistämään
  • Ihon hyvinvointiin ongelmaiholle
  • Vastustuskykyä ja antioksidanttisuojaa

Tästä linkistä pääset tutustumaan Vitatabs® Laktoferriini + C -tuotteeseen:
Vitatabs Laktoferriini + C 40 kaps.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.