Liikkujan tärkein hivenaine - saatko sitä kesällä tarpeeksi?

Liikkujan tärkein hivenaine - saatko sitä kesällä tarpeeksi?

Kesän ravintolisät - nauti vielä kesästä! Luet nyt Liikkujan tärkein hivenaine - saatko sitä kesällä tarpeeksi? 2 minuuttia Seuraava Uutta Biomedilta - Orasmix viherjauhe

Kesä on loistavaa aikaa ulkona liikkumiseen - monella meistä on kesäloma, ja aikaa harrastaa aktiivisemmin erilaisia liikuntamuotoja. Liikkuminen ulkona lämpimän sään ja valoisien iltojen aikana on mukavampaa kuin talvella, mutta kesän kuumempi sää ja lisääntynyt hikoilu kannattaa kuitenkin huomioida myös liikkujan ruokavaliossa.

Magnesium on tärkein liikkujan hivenaineista. Normaali saantisuositus magnesiumille on naisilla 280 mg ja miehillä 350 mg, raskas liikunta lisää kuitenkin magnesiumin tarvetta huomattavasti. Kestävyysurheilijan magnesiumin päivätarve voi olla naisilla jopa 1500 mg, ja miehillä 2500 mg. Tällaista määrää magnesiumia on mahdotonta saada ravinnosta, vaikka ruokavalionsa koostaisi miten tarkasti.

Helpoin tapa täydentää magnesiumin saantia ruokavaliossa on käyttää laadukkaita ravintolisiä. Puhdas+ tuotesarjasta löytyy sekä kapseli- että jauhemuotoisia magnesiumtuotteita, jotka eivät sisällä turhia lisäaineita. Tutustu tuotteisiin tästä: Puhdas+ magnesiumtuotteet.

Sisäisesti käytettävien tuotteiden tueksi voi ottaa käyttöön ulkoiset magnesiumtuotteet, eli magnesium-suihkeet ja -roll-onin. Näitä tuotteita on helppo kantaa mukana ja laittaa tarvittaessa. Niitä voi laittaa pohkeisiin, polvitaipeisiin, reisiin ja jalkapohjiin, kun lihakset ovat rasittuneet päivän reippailuista. 

Milloin magnesium kannattaa ottaa?

Jos olet hyväuninen kannattaa ottaa ensimmäinen magnesiumannos aamulla ja toinen annos illan viimeisen aterian yhteydessä. Magnesium parantaa monella unenlaatua, joten jos tiedät ettei uni tule herkästi reippailun jälkeen, niin magnesium kannattaa ottaa vasta illalla. Magnesiumin liikasaanti on helppo tunnistaa - jos vatsa alkaa oireilla (yleensä löysä vatsa), kannattaa annostusta hieman vähentää kunnes vatsa taas rauhoittuu.

Katso kaikki Puhdas+ tuotteet tästä linkistä: Puhdas+ (Sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.