Tiedätkö mistä käyttämäsi kalaöljy on peräisin?

Tiedätkö mistä käyttämäsi kalaöljy on peräisin?

Ylikalastus on ongelma jo monilla maailman merillä, siksi omega-3 -valmistetta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota tuotteen puhtauden lisäksi myös siihen, miten kestävä kehitys ja eettisyys on otettu huomioon tuotannossa.

Puhdas+ Omega-3 valmisteissa käytetty kalaöljy valmistetaan sardelleista. Sardellit ovat pieniä kaloja ravintoketjun alapäässä, jolloin niihin ei pääse kertymään epäpuhtauksia ja raskasmetalleja. Sardellit eivät ole uhanalaisia ja ne kalastetaan Etelä-Tyynenmeren saastumattomilta vesiltä. Sardellit sisältävät paljon EPAa ja DHAta, toisin kuin esim. kasvatettu lohi. EPA ja DHA ovat tärkeitä sydämelle, näkökyvylle ja aivoille.

Kestävässä tuotannossa jokainen kalaöljyerä on 100% jäljitettävissä. Kalat pyydetään alueelta joka on enintään reilun 300 kilometrin päästä rannasta, jonka jälkeen kalat tuodaan rannalla sijaitsevaan tehtaaseen, eli matka tuotantoon on todella lyhyt. Tehtaalla kalaöljy tuotetaan 36 tunnin sisällä kalastuksesta ja se mitä kalasta jää jäljelle, käytetään maatalouseläinten ravinnoksi.

Friend Of The Sea -sertifioitujen tuotteiden valmistuksessa noudatetaan kestävän kalastuksen ja vastuullisen valmistusprosessin vaatimuksia, tällöin meren ja luonnon monimuotoisuutta huomioidaan koko arvoketjun läpi. Kalaöljytehdas ei tuota saastetta ja tehdas osallistuu aktiivisesti rantojen siistimiseen. Golden Omega on sitoutunut ympäristöystävälliseen toimintaan ja sitoutuu luonnonsuojeluun niin, että toiminta ei jätä jalanjälkeä mereen. 100% tehtaan toiminnassa käytetystä sähköenergiasta toimitetaan uusiutuvista energialähteistä. Golden Omega johtaa myös ”Olas Zero Plástico” -kampanjaa, joka pyrkii lisäämään tietoisuutta muovijätteen aiheuttamasta vaikutuksesta luonnonvaraisiin eläimiin, sekä edistämään kierrätystä ja puhdistusta, jotka auttavat säilyttämään meren puhtauden ja elämän.

Kuinka tunnistaa puhdas kalaöljy?

Puhdas kalaöljy on vaaleaa ja sen tuoksu ja maku on neutraali. Kalaöljyissä TOTOX -arvo kertoo kuinka paljon öljy hapettuu. Mitä pienempi arvo, sitä vähemmän se hapettuu ja sen puhtaampaa kalaöljy on. Laadukkaan ja puhtaan kalaöljyn, niin kuin Puhdas+ Premium Omega-3 valmisteiden, TOTOX -luku on alle 5, eli se hapettuu hyvin vähän.

Tutustu Puhdas+ Omega-3 valmisteisiin ja muihin Puhdas+ tuotteisiin tästä: Puhdas+ (Sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.