Magnesium on elimistölle välttämätön kivennäisaine ja edistää muun muassa hermoston ja lihasten normaalia toimintaa, luuston pysymistä normaalina sekä normaalia energia-aineenvaihduntaa. Magnesium auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta ja tukee normaaleja psykologisia toimintoja. Lisäksi se osallistuu elektrolyyttitasapainon ylläpitoon ja proteiinisynteesiin, mikä tekee siitä keskeisen tekijän kehon kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.
Ravintolisien muodossa magnesiumia on saatavilla monessa eri muodossa – yksi kiinnostavimmista on magnesium-L-treonaatti.
Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä magnesium-L-treonaatti on ja millaisissa käyttötarkoituksissa sitä tavallisesti käytetään.
Mitä on magnesium-L-treonaatti?
Magnesium-L-treonaatti on magnesiumin ja L-treoniinihapon muodostama yhdiste. L-treoniinihappo on C-vitamiinin metaboliitti eli aineenvaihduntatuote. Magnesium-L-treonaattia kehitettiin alun perin MIT:ssä (Massachusetts Institute of Technology), ja se on patentoitu magnesiumin muoto.
Magnesium-L-treonaatin hyödyt
Magnesium osallistuu elimistössä lukuisiin tärkeisiin toimintoihin, ja sen riittävä saanti edistää muun muassa hermoston normaalia toimintaa sekä normaaleja psykologisia toimintoja. Lisäksi magnesium auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, mikä voi olla hyödyllistä kuormittavissa elämäntilanteissa. Magnesium edistää myös normaalia lihasten toimintaa, elektrolyyttitasapainoa sekä luuston pysymistä normaalina.
Mistä magnesiumia saa?
Magnesiumin saanti on turvattavissa syömällä monipuolista ja kasvipainotteista ruokaa. Monet luonnolliset elintarvikkeet sisältävät runsaasti magnesiumia.
Erinomaisia magnesiumlähteitä ovat muun muassa:
Vihreät kasvikset: Esimerkiksi pinaatti, lehtikaali ja muut tummanvihreät vihannekset.
Pähkinät ja siemenet: Mantelit, chia-siemenet, kurpitsansiemenet ja auringonkukansiemenet sisältävät paljon magnesiumia.
Täysjyväviljat: Kaura, ruis, ruskea riisi ja ohra ovat hyviä magnesiumin lähteitä.
Palkokasvit: Kuten pavut, linssit ja kikherneet.
Kala: Erityisesti lohi, makrilli ja muut rasvaiset kalat sisältävät myös magnesiumia.
Lisäksi magnesiumia on saatavilla useina erilaisina ravintolisinä, kuten kapseleina ja jauheena, joilla voi varmistaa riittävän magnesiumin saannin. Ravintolisät eivät kuitenkaan korvaa monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja.
Sinunapteekin Magnesium-L-Treonaatti
Sinunapteekin uusi Magnesium-L-Treonaatti on täällä!
Magnesium-L-Treonaatti on uusi magnesiumin muoto. Magnesium-L-treonaatti on magnesiumin ja L-treoniinihapon muodostama yhdiste. L-treoniinihappo on C-vitamiinin metaboliitti eli aineenvaihduntatuote.
Magnesium-L-treonaattia kehitettiin alun perin MIT:ssä (Massachusetts Institute of Technology), ja se on patentoitu magnesiumin muoto. Erityisesti se on saanut huomiota tutkimuksista, joissa tarkasteltiin sen kykyä edistää keskushermoston toimintaa.
Magtein® on ThreoTech LLC:n tavaramerkki ja sen yksinoikeudella lisensoima.