6 vinkkiä stressinhallintaan

6 vinkkiä stressinhallintaan

Stressi on osa normaalia elämää. Lyhytkestoisena se auttaa meitä suoriutumaan tiukoissa tilanteissa, mutta pitkäkestoisena elimistö ei pääse palautumaan ja seurauksena voi olla uupuminen. Jos stressi vaivaa, on olemassa monia tapoja, jotka voivat auttaa sinua torjumaan stressiä.

1. Keskity pieniin positiivisiin asioihin

Ajattele, mistä olet kiitollinen, opeta aivot etsimään positiivisia asioita ympäristöstäsi. Voit kokeilla kiitollisuuspäiväkirjaa, kiitollisuuslasipurkkia tai vain laittaa motivoivia muistilappuja jääkaappisi oveen.

2. Rentoudu metsäkävelyllä

Metsäkävelyt ovat mainio tapa rentoutumisen. Ulkona liikkuessa voimme nauttia luonnon rauhoittavista äänistä, tuoksuista ja näkymistä. Tutkimusten mukaan tämä voi olla hyödyllistä stressitasojen lievittämisessä, ja mielenkiintoista kyllä, mitä stressaantuneempi yksilö on, sitä enemmän hyötyä metsäkävelyillä on todettu olevan. Jos tämä ei ole vaihtoehto, muutaman lisähuonekasvin lisääminen kotiisi tai toimistoosi voi myös auttaa lievittämään stressiä.

3. Vähennä puhelimen käyttöä

Ruutuaika voi olla melko stressaavaa. Erityisesti sosiaalinen media voi tarjota jatkuvan virran huolestuttavia uutisia; lisäksi oman elämän vertailu muihin, mikä voi olla haitallista. Puhelimesta säteilevä sininen valo vaikuttaa uni-valverytmiin, edistäen ongelmia kuten unettomuutta tai vaikeuksia nukahtaa. Nämä ongelmat voivat jo liittyä stressiin, aiheuttaen kaksinkertaisen määrän oireita! Kokeile asettaa rajoja puhelimen käytölle tai pidä se poissa huoneesta, kun teet tiettyjä tehtäviä, kuten siivoat tai valmistat illallista.

4. Vietä aikaa eläinten tai lemmikkien kanssa

Eläinten silittäminen voi olla loistava stressinlievittäjä. Tutkimuksissa korkeasta stressitasosta kärsivillä opiskelijoilla oli alempi kortisolin stressihormonitaso lemmikkikissoja ja -koiria silittäessään. 

5. Liiku sinulle sopivalla tavalla

Yksi tapa helpottaa stressiä on nostaa sykettä liikkumalla. Joten mene lenkille, hyppää ylös ja alas tai kävele nopeasti ympäri puutarhaasi. Kehon palautumisprosessit laskevat liikunnan jälkeen sydämen sykettä luonnollisesti. Mutta jos stressi on kestänyt jo pidempään ylikuormittua kehoa ei kannata rasittaa liikaa. Liiku silloin kevyesti kuten esim. kävelemällä, joogaamalla tai vaikka kevyellä pyöräilyllä. Jos aktiivisemmaksi tuleminen tuntuu haastavalta, pyri tekemään liikkumisesta helppoa ja mukavaa, pyydä esim. kaveri mukaan tai lähde liikkeelle suoraan työpäivän jälkeen.

6. Ota tueksi A.Vogelin Anti-Stress suihke

Valmisteen sisältämä kärsimyskukkauute sopii erilaisiin stressaaviin tilanteisiin auttamalla sinua rauhoittumaan ja rentoutumaan. Suihkemuotoinen tuote on helppo pitää mukana ja käyttää tarvittaessa eikä se aiheuta tokkuraista oloa. Suihkeessa on miellyttävä maku tähtianiksesta ja vaniljasta. Tuote on vegaaninen, gluteeniton, sokeriton ja alkoholiton.

UUTUUS: Clear Mind Clear Mind* purutabletit

A.Vogelin uusi innovaatio, joka virkistää oloa ja kirkastaa mieltä.
Jos kärsit jatkuvasti kiireen tunteesta, ajatuksen pyörivät päässä ja tarkkavaisuus tuntuu katoavan. Kokeile niihin hetkiin A.Vogelin uutta innovaatiota, joka kirkastaa mieltä ja virkistää oloa. Tuote sisältää baikalinvuohennokka- ja orapihlajauutetta, magnesiumia sekä kromia. Ksylitolia sisältävät, nopeavaikutteiset purutabletit ovat helppo käyttää tarvittaessa.

Tutustu A.Vogelin tuotteisiin tästä: A. Vogel (sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.