Kollageenilisästä apua luonnolliseen kollageenin tuotannon heikentyessä?

Kollageenilisästä apua luonnolliseen kollageenin tuotannon heikentyessä?

Puhdistamo Tripla Rauta - Uudenlainen vaihtoehto perinteisille rautavalmisteille Luet nyt Kollageenilisästä apua luonnolliseen kollageenin tuotannon heikentyessä? 2 minuuttia Seuraava Tukea parempaan mielialaan Fortesan Sahramilla!

Kollageeni on tärkein elimistön tuottama proteiini. Ihmisen elimistön proteiineista noin 30 % on kollageenia. Kollageeni rakentuu muiden proteiinien tapaan peptideistä, joita aminohapot muodostavat. Aminohapoista kollageenissa on eniten glysiiniä, proliinia ja hydroksiproliinia. Kollageenia on useita eri tyyppejä. Tyypin I kollageeni on yleisin muoto monessa eri kudoksessa kuten ihossa, luissa, hampaissa ja jänteissä. Tyypin II kollageenia on rustoissa ja tyypin III kollageenia ihon lisäksi lihaksissa ja verisuonissa.

Kollageenilla on useita tehtäviä elimistössä

Kollageenia on runsaasti eri puolilla elimistöä, jossa sillä on monenlaisia tehtäviä. Kollageeni osallistuu elinten kehitykseen sekä kudosten ja haavojen korjaamiseen. Esimerkiksi verisuonten ja luiden korjausprosessissa kollageenilla on tehtävänsä. Kollageenia tarvitaan ylipäätään monissa solujen toiminnoissa, joten se on läsnä monessa eri kudoksessa ympäri elimistön. Kollageeni on erityisen tärkeä osa ihoa, sillä se on sen pääkomponentti. Iho taas on ihmisen suurin elin.

Kollageenin tuotanto alkaa heiketä jo nuorena

Ihmisen keho pystyy tuottamaan kollageenia. Kuitenkin noin 25 vuoden iässä kollageenin tuotanto alkaa heikentyä iän karttuessa ja vähitellen loppuu kokonaan. Iän lisäksi elämäntavoilla ja sairauksilla on vaikutusta kollageenituotannon loppumiseen. C-vitamiinin puutteella, sokerin syönnillä, tupakoinnilla, auringon UV-säteilyllä ja alkoholilla on kollageenin tuotantoa heikentävä vaikutus. Kollageenin tuotannon väheneminen johtaa lopulta ihon toiminnan ja rakenteen heikkenemiseen, hiusten ohenemiseen ja nivelsiteiden notkeuden menetykseen. Ihossa tämä tarkoittaa veltostumista sekä ryppyjen ja juonteiden syntymistä.

Hydrolysoitua kollageenia ravintolisästä

Kollageenin lähteitä ovat monen eläinperäiset kudokset. Esimerkiksi lihassa, kalassa ja liivatteessa on kollageenia. Kollageenia voidaan myös eristää näistä lähteistä ravintolisiin. Ravintolisissä on tärkeää, että kollageeni on hydrolysoidussa muodossa, jotta siitä voisi olla hyötyä. Hydrolysoitu muoto tarkoittaa sitä, että kollageeni on valmisteessa valmiiksi pilkottu peptideiksi, jotta se pystyy imeytymään elimistöön. Ilman hydrolysoimista kollageeni hajoaa ruuansulatuksessa pääosin aminohapoiksi, joista ei synny automaattisesti uudelleen kollageenia.

Tutkimuksissa on osoitettu, että hydrolysoitu kollageeni pystyy imeytymään elimistöön. On tehty useita pienimuotoisia tutkimuksia, joiden mukaan hydrolysoidun kollageenin nauttimisella ravintolisästä on ollut positiivinen vaikutus ihoon. Esimerkiksi ihon koostumukseen, elastisuuteen ja ryppyjen syntyyn on havaittu vaikutusta.

Puhdas+ laadukkaat ja monipuoliset kollageenivalmisteet

Kaikki Puhdas+ kollageeniravintolisät sisältävät hydrolysoitua kollageenia joko kalasta tai naudasta. Kollageenivalmisteita on saatavilla jauheina tai kapseleina. Suomessa valmistetut Puhdas+ kollageeniravintolisät ovat laadukkaita eivätkä sisällä turhia ylimääräisiä aineita.

Tutustu Puhdas+ kollageenituotteisiin: Puhdas+ Kollageenituotteet (sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.