Tiesitkö nämä asiat C-vitamiinista?

Tiesitkö nämä asiat C-vitamiinista?

Suosittu C-vitamiini ei ole ainoastaan vastustuskyvyn ylläpitoon käytetty vitamiini, vaan sillä on lukuisia hyötyvaikutuksia lähes kaikkialla kehossa. Ihmisen elimistö ei pysty tuottamaan tätä vesiliukoista vitamiinia itse, joten sen saanti on varmistettava ravinnosta.

Mistä C-vitamiinia saa? C-vitamiinia esiintyy luonnostaan mm. sitrushedelmissä, marjoissa ja vihreissä lehtivihanneksissa. Laadukas C-vitamiinivalmiste on hyvä ottaa käyttöön aikoina, jolloin saanti ravinnosta on vähäistä, tai kun tarvitsee erityistä tukea vastustuskyvylle.

Milloin voi olla puutetta C-vitamiinista? Lievä puutos voi näkyä esimerkiksi väsymyksenä, uupumuksena ja vastustuskyvyn heikkenemisenä. 

C-VITAMIININ 4 TÄRKEÄÄ OMINAISUUTTA

1. Antioksidantti. C-vitamiini eli askorbiinihappo on tärkeä vitamiini kehon kaikille kudoksille. C-vitamiini auttaa ehkäisemään solukalvojen, proteiinien ja perintöaineksen eli DNA:n hapettumista ja suojaavat niitä vapailta happiradikaaleilta.

2. Ihon ja kudosten ystävä. C-vitamiinia tarvitaan tukikudoksen, kuten kollageenin rakennusaineena, tehden siitä tärkeän vitamiinin verisuonille, rustoille, jänteille, luustolle ja iholle. 

3. Imeytymisen tehostaja. C-vitamiini tehostaa B-vitamiinien hyväksikäyttöä elimistössä, ja erityisesti stressaavina aikoina C-vitamiinin saanti on energia-aineenvaihdunnalle ja hermostolle tärkeää. Myös raudan tehokas imeytyminen vaatii C-vitamiinin läsnäolon. Rautavarastojen tankkaajan kannattaa varmistaa myös siis C-vitamiinin saanti.

4. Tukee vastustuskykyä. C-vitamiini tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Erityisesti C-vitamiini ylläpitää tervettä vastustuskykyä kuntoilun aikana ja sen jälkeen.

ONKO C-VITAMIINIVALMISTEISSA EROJA?

Kyllä on. Suuret määrät C-vitamiinia voivat aiheuttaa joillekin vatsaoireita ja laksatiivisia vaikutuksia. Happoneutraali C-vitamiini on sen sijaan vatsaystävällinen. Solgar Ester-C® on ainutlaatuinen, puskuroitu, happoneutraali ja normaalia C-vitamiinia paremmin imeytyvä C-vitamiinivalmiste. Ester-C® pysyy kehosi käytettävissä jopa 24 tuntia antaen näin pidempiaikaisen tuen kehollesi ja on immuunipuolustuksesi käytettävissä pidemmän aikaa.

Valmisteessa on mukana C-vitamiinin luontaisia aineenvaihduntatuotteita, kuten treonaattia, mikä edistää Ester-C® -valmisteen rasvaliukoisuutta ja toimintaa solutasolla. Lisäksi luontaisesti C-vitamiinia sisältävät acerola, sitrusbioflavonoidit, rutiini ja ruusunmarjajauhe toimivat synergistisesti C-vitamiinin kanssa.

Tutustu tästä Solgarin Ester-C®- tuotteisiin ja muihin Solgarin ravintolisiin: Solgar (sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.