Vinkit koko perheen vastustuskyvyn tukemiseen

Vinkit koko perheen vastustuskyvyn tukemiseen

Syksyllä kaivataan usein apua hyvinvoinnin ja vastustuskyvyn tukemiseen. Ohessa vinkkejä miten voit vahvistaa koko perheen vastustuskykyä arjessa.

Syö monipuolisesti ja terveellisesti.
Kotona valmistetut ateriat, joissa on runsaasti tuoreita ruoka-aineita, vihanneksia ja hedelmiä, ovat parhaita. Monipuolisesta, värikkäästä ja vaihtelevasta ruokavaliossa saat runsaasti ravinteita, jotka vahvistavat immuunijärjestelmääsi. Sinun ei tarvitse olla kasvissyöjä, mutta kannattaa kiinnittää huomiota tuoreiden vihannesten ja hedelmien syömiseen. Älä unohda pähkinöitä - ne sisältävät paljon arvokkaita ravinteita. Kalasta puolestaan saat proteiineja ja tärkeitä rasvahappoja.

Et tarvitse tiukkaa rasvan rajoitusta, mutta keskity terveellisiin rasvoihin kohtuullisissa määrin: kylmäpuristettu rypsi- ja oliiviöljy ruoanlaittoon, paistamiseen ja salaatteihin, hedelmät kuten avokado ja oliivit, pähkinät ja siemenet sekä kala. Voinokare vihannesten päällä ei haittaa.

Puhtaan sokerin, makeisten, teollisesti valmistettujen einesten, pikaruoan, leivonnaisten, naposteltavien ja virvoitusjuomien käyttö tulisi olla mahdollisimman vähäistä.

Ravitsemuksen tärkeä periaate on: vähän kaikkea, eikä mitään liikaa.

Juo riittävästi vettä noin puolitoista - kaksi litraa päivässä.

Liiku säännöllisesti raikkaassa ilmassa. Lähes mikä tahansa laji on hyvä immuunijärjestelmälle - tärkeintä on, että liikut. Muista myös riittävä palautuminen, liika liikunta voi jopa alentaa vastustuskykyä. Ota tavaksi liikkua säännöllisesti ja ulkoilmassa, jopa tuulessa ja sateessa.

Tuntuuko tämä vaikealta? Aloita vähitellen ja lisää liikuntaa vähitellen kunnon kasvaessa. Asiasta tulee vielä helpompaa, jos liikut yhdessä perheen kanssa (esimerkiksi pyöräilyretket tai patikointi kumppanin ja lasten kanssa) tai järjestät liikuntahetkiä ystävien kanssa.

Huolehdi riittävästä ja levollisesta unesta. Jotta unet olisivat mahdollisemman levolliset, panosta rauhalliseen ja sopivan viileään makuuhuoneeseen. Jos mahdollista, älä käytä huonetta työskentelyyn. Makuuhuoneen tulisi olla rentoutumisen ja hyvinvoinnin keidas.

Pyri pitämään työ- ja perhepaineet sekä stressi kurissa. Palautumiselle tulisi antaa säännöllisesti aikaa, eikä pelkästään lomien aikana. Valitse sinulle sopiva rentoutumisharjoitus.

Ota vastustuskyvyn avuksi punahattu. A.Vogelilla on pitkä kokemus punahattutuotteiden valmistuksesta ja lukuisia tutkimuksia niiden tehosta ja turvallisuudesta. Punahatut kasvatetaan omilla ja pitkäaikaisten kumppanien luomuviljelmillä. Sadonkorjuun jälkeen punahatut käytetään valmistusprosessissa heti tuoreena. Tämä on oleellista sillä tutkimuksissa on osoitettu, että tuoreista kasveista valmistetut tuotteet ovat tehokkaampia kuin kuivatut, sillä ne sisältävät lähes kolme kertaa enemmän vaikuttavia aineita verrattuna vastaavaan määrään kuivattua punahattua.*

Echinacea purutablettien sisältämä punahattu vahvistaa koko perheen vastustuskykyä ja ne sopivat 4-käytettäväksi vuotiaista lapsista alkaen. Tabletit on kätevä ottaa ilman vettä ja ne maistuvat appelsiinille. Sveitsissä tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että Echinacea Purutabletin sisältämä punahattu toimii hyvin vastustuskykyyn ja se on turvallinen lapsille. Echinacea Purutablettien sisältämän punahatun käyttö paransi merkittävästi vastustuskykyä yhdeksällä kymmenestä lapsesta. Tutkimuksen tekivät lastenlääkärit ja siinä oli mukana 203 lasta iältään 4-12v. Tuotetta käytettiin tutkimuksessa 4 kk.

Echinacea-salvia kurkkusuihke on kätevä pitää mukana kiireisessä arjessa ja käyttää aina tarvittaessa. Pirteän piparminttuinen suihke sopii 12-vuotiaista ylöspäin. Suihkeen punahattu vahvistaa vastustuskykyä ja salvia rauhoittaa kurkkua ja nielua. Suihkeen ainutlaatuinen, pitkä suulake ohjaa uutteen suoraan oikeaan kohtaan nielussa.

*Tobler M et al: Characteristics of whole fresh plant extracts. Schweizerische Zeitschrift fur GanzheitMedizin, 1994

Tutustu tästä A.Vogel tuotteisiin: A. Vogel (sinunapteekki.fi)

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla Sinunapteekin uutiskirjeen saat ensimmäisenä tiedot tarjouksista ja uutuuksista.